Toukokuu 2010

Viime viikolla laitoimme ”kaiken kansan” toimipisteen ”telakalle” kesäksi. Kesän aikana päivitämme tehtävien jakoa ja työnäkyämme. Tauko on kaksi kuukautta ja nyt on aika vetäytyä rukoilemaan ja kyselemään taas uuden kauden tapahtumia ja työtä. On aika kysellä tehtäväänsä –paikkaansa Jumalan työssä. Vahvistaa kutsumustaan ja ennen kaikkea olla lähellä Herraa. Jeesus itse vetäytyi välillä rukoukseen ja niin mekin tarvitsemme taukoja. Joitakin käytännön järjestelyjä on kesän aikana, mutta aikaa lepoonkin on. Jumala on puhunut Sanansa ääreen vetäytymisestä ja se on yksi kesän tehtävä Häneltä. Olen aloittanut Raamatun läpi lukemisen ja se tuntuu hyvälle. Hiljaisuudessa kuulee paremmin.

 

Kristuspäivä oli mieleenpainuva monella tavalla. Sain seurakunnan pyytämänä olla ”lipunkantajana” Savonlinnan puolesta. Parina minulla oli nuori Sataman valon eräs vapaaehtoisista. Oli koskettavaa kun yli 7000 ihmistä rukoili yhdessä ja pyysi armoa Jumalan edessä kansamme puolesta. Perheet ja lapset oli merkittävästi huomioitu myös ohjelmassa. Lasse Heikkilän Reppu musikaali hoiti ja rohkaisi. Pienen pojan repussa olevat äidin laittamat eväät Jeesuksen käsissä muuttuivat ruokkimis ihmeeksi. Eikö meillä ole usein juuri se olo, että meillä on vain pienen pojan tai tytön eväät ja koemme riittämättömyyttä. Jeesuksen käsissä pienet eväämme voi ruokkia ja auttaa monia. Omissa käsissämme niistä ei ole mihinkään. Siksi on niin armollista luovuttaa oma palvelutehtävänsä ja koko elämä Hänen käsiinsä. Siitä voikin sitten jotain tulla ;)) Herrakin voi toimia, niinkuin eräs ”hengellinen isäni” rohkaisi.

 

Viime aikoina minua on kovasti puhutellut Hannan elämä joltain osin. Hanna oli lapseton ja kärsi siitä kovin. Häntä kiusattiin lapsettomuudesta. Jumala oli sulkenut hänen kohtunsa ja varmasti kipu oli suuri. Hannaa kiusattiin yhtenään ja lie ollut kateuskin mukana koska Hannan mies rakasti häntä ja suosi Hannaa. Vuodesta toiseen Hanna oli saman asian edessä. Raamattu sanoo että Hanna itki eikä voinut edes syödä. Niin rääkätty hän oli. Menettänyt ruokahalunsakin. Hannan mies Elkana sanoi Hannalle  ”Miksi itket, Hanna, etkä syö? Mikä sinua vaivaa? Enkö minä ole sinulle enemmän kuin kymmenen poikaa?” Oliko Hannalle lapsi tärkeämpi kuin rakastava mies? Onko meille joku asia tärkeämpi kuin Herra Jeesus Kristus? Kun me olemme kiusattuja jostain asiasta se voi tulla pääasiaksi ja täyttää sitäkin aikaa, minkä Jumala haluaisi meiltä kokonaan.

 

Itse olen käynyt koulua siinä, että mikään asia ei saa olla tärkeämpi kuin Kristus. Muuten siitä tulee elämäämme jumalia, joihin katseemme kiinnittyy ja olennainen unohtuu. Jumala koettelee meitä ja halajaa läheisyyttämme mustasukkaisesti. Viime perjantaina ostin uuden auton tulevia matkoja varten ja heti luovutin sen Jumalalle, koska Hänenhän se on. Kaikki -koko elämä Isän omaisuutta. Se tuntui hyvälle. Aabraham joutui koettelemuksiin rakkaan poikansa Iisakin kautta. Hän sai pitää poikansa, mutta oli valmis luopumaan hänestä. Kaikki elämässämme on vain lahjaa Jumalalta ja on niin siunattua olla, kun voi koko elämänsä ja asiansa jättää Hänen käsiinsä.

 

Sinulla ja minulla voi olla asioita joita olemme rukoilleet kauankin. Olemme kärsineet ja ehkä hävenneetkin. Meillä voi olla monenlaisia asioita, missä koemme huonommuutta lähimmäistemmekin vierellä Hannan tavoin. Hannan tavoin voimme rukoilla ja paastota arjen kiireistämme ja pyytää, että saamme Jumalan rauhan -luottamuksen vastaukseen elämämme kysymyksissämme. Hanna rukoili temppelissä kauan ja hänen epäiltiin olevan juovuksissa. Hanna vastaa Eelille: 1Sam.1: 16-18 Älä pidä palvelijaasi kelvottomana naisena, vain suuren suruni ja huoleni takia minä rukoilin näin kauan.” Silloin Eeli sanoi hänelle: ”Mene rauhassa. Israelin Jumala antakoon sinulle, mitä häneltä pyysit.” Hanna vastasi: ”Minä kiitän sinua suopeudestasi!” Sitten hän meni pois, söi eikä ollut enää surullinen. Voimme sitten sanoa Hannan tavoin rukousvastausten tullessa: ”Herralta minä häntä pyysin.” Herralta pyysin rukousvastausta ja vastaus on Herran.

 

Ehkä Sinun elämässäsi on tälläkin hetkellä joku rukous. Ehkä olet huolissasi läheisistäsi. Ehkä rukoilet yksinäisyyden takia. Ehkä taloudellinen tilanteesi on vaikea. Ehkä olet sairastellut lähiaikoina. Ehkä olet väsynyt jo rukoilemaan. Ehkä olet pettynyt Jumalaankin rukousvastausten viipyessä. Luota kuitenkin Hannan tavoin, että rukouksesi on kuultu ja vastaus tulee aikanaan eikä myöhästy. Hannan tavoin saisimme rauhan asioista ja luottamuksen rukouksia kuulevasta Jumalasta. Ehkä Hannan tavoin et olisi enää surullinen kivustasi tai läheistesi kivuista. Sitä Sinulle rakas lähettäjäni rukoilen. Olen muistanut Sinua rukouksin kiitoksen kanssa ja nyt erityisesti kesällä lupaan rukoilla puolestasi. Koen sen tehtäväkseni näitten kahden kuukauden aikana. Jumala voi!!