Elokuu 2011

Jeesuksen sanat Pietarille: Joh.21:18. Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: kun olit nuori, niin sinä vyötit itsesi ja kuljit, minne tahdoit; mutta kun vanhenet, niin sinä ojennat kätesi, ja sinut vyöttää toinen ja vie sinut, minne et tahdo.”

Olemme viime aikoina työstäneet koulutuksessa paljon niitä malleja ja valintoja, jotka teemme usein kipumme kautta tai vuoksi. Miten usein meille on sanottu vääriä sanoja ja miten syvälle ne ovatkaan meihin jääneet. Kun niitä on tarpeeksi kuullut olemme alkaneet itsekin uskoa niihin. Joku muu on määritellyt ketä olemme, miltä näytämme tai kuulumme. Tai jopa niinkin pitkälle, että ajatuksemmekin on toinen määritellyt. Niiden purkaminen ei ole aina helppoa etenkin jos emme edes huomaa miten ne ovat vaikuttaneet meihin.

Mitätöinnit ja huonot sanat meitä kohtaan ovat tuoneet huonoa itsetuntoa. Niinpä pian ajattelemme niin itsekin itsestämme ja myös myöhemmin toisistamme. Jeesus kehottaa meitä Sanansa kautta hyväksymään itsemme Jumalan luomistekona ja rakastamaan myös lähimmäistä. Jos ei voi itseään sietää, miten voi rakastaa toistakaan?

Luuk.10:27 ”Rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta voimastasi ja kaikesta mielestäsi, ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.”

Miten usein joillain sanoilla elämämme alkaa ohjautumaan. Uskomme välillä Jumalan Sanoja, mutta pian sanomme suustamme jonkun epäuskon ja huonon sanan. Olemme saattaneet rukoilla kauan jotakin asiaa ja kun vastausta ei ala kuulumaan, luotamme Jumalaan yhtä vähän kuin niihin ihmisiin jotka ovat pettäneet meidät täyttymättömillä lupauksilla. Miten paljon vaikuttaakaan ihmissuhteet jumalasuhteeseen -huomaamattammekin?

Rukoillaan, että Jumalan vartioitsee kieltämme huonoista sanoista itseämme ja toisiamme kohtaan. Opetellaan tuntemaan Jumalan ajatukset meitä kohtaan ja eletään niitä arjessakin todeksi. SINÄ OLET Hänelle rakas ja tärkeä. Hän on luonut Sinut juuri sellaiseksi kuin olet ja se on sangen hyvä. Jeesus haluaa vapauttaa meitä vääristä uskomuksistamme!! Jumalan hyviä Sanoja Sinulle tulevina päivinä!

Olen viime päivinä paljon miettinyt anteeksiantamuksen voimaa. Evankeliumissa on Jumalan voima. Voiko suurempaa olla kuin minkä Jeesus teki ristillä koko maailman puolesta? Siinä on evankeliumi! Jeesuksen sanat ristillä on paljon puhutelleet minua: ”Isä anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät.”  Ne sanat ovat auttaneet itseäkin monissa vaikeissa tilanteissa. Rohkaisen Sinua myös siihen niissä tilanteissa kun Sinua haavoitetaan. Katkeruus on hyvin sitovaa ja tuhoavaa – vain meitä itseämme kohtaan lähinnä.

Anteeksiantamus sitoo niin haavoitetun kuin haavoittajan. Toinen on vankilassa ja toinen vanginvartija. On vapauttavaa antaa anteeksi. Jos emme siihen itse pysty, voimme senkin asian jättää Jeesukselle. Meiltä kysytään vain tahtomista siihen ja Jumala voi tehdä sitten loput. Anteeksiantamus ei ole väärän teon hyväksymistä, vaan on paljon syvempi asia. Rukoillaan voimaa siihen Jumalalta! Lähteä anteeksiantamuksen polulle. Uskalletaan sanoa: ”Isä. tahdon lähteä anteeksiantamuksen tielle. Auta Sinä siinä minua”. Tulet näkemään ja kokemaan suuria.

Corrie ten Boomin ajatus: ”Katso ympärillesi, niin ahdistut, katso itseesi niin masennut, katso Kristukseen, niin vahvistut.