Lokakuu 2009

Jos olis sen verran ehjä että kestäis olla rikki. Jos olis sen verran voimaa että kestäis
olla heikko. Jos olis sen verran nöyrä että kehtais pyytää apua, olis sen verran eväitä
kuin on matkalla tarpeen. Jos sais sen verran rohkeutta ettei silmiänsä sulkisi. Jos
sais sen verran taakkoja ettei toisten ohi kulkisi. Jos olis sen verran voimaa että
kestäis antaa apua. Niin…..Olis sen verran eväitä kuin on matkalla tarpeen. Jos jäis sen
verran viisautta että kelpais ristin hulluus. Jos jäis sen verran heikkoutta että kelpais
ristin voima. Jos näkis sen verran synneistään että kelpais ristin armo….. Jäis sen
verran eväitä, että pääsis kotiin.

Tämän laulun sanoin aloitettiin naisten ilta Mikkelissä. On tervettä nähdä oma rikkinäisyys ja olla tarvitseva. Miten vaikeaa se onkaan meille monelle. Ansaitsematon rakkaus ja hyvyys saattaa jopa tuntua pahalle. On vaikeaa sanoa ”kiitos kyllä”. Liian usein sanomme; No enhän minä olisi tarvinnut, tai ansainnut. Uskon, että Jumala tahtoo meidän olevan kokonaan totta elämässämme. Että emmeväheksy Hänen luomistekoaan itsessämme, emmekä toisissa. Murtumisen kautta Jumala luo uutta. Rakkaudessaan Hän näyttää joskus hyvinkin kipeitä asioitaelämästämme, luodakseen uutta ja vapauttaakseen menneistä.

Sef.3:17. Herra,Jumalasi, on sinun kanssasi, hän on voimallinen, hän auttaa. Sinä olet hänenilonsa, rakkaudessaan hän tekee sinut uudeksi, hän iloitsee, hän riemuitsee sinusta. Jumala tahtoo, että Sinäkin voit iloita elämän lahjasta. Jumalan luomisteostaja armosta omalla kohdallasi. Olet tänne kutsuttu.

”Illat särkyneille” tuo seurakuntiin paljon kuulijoita. Harvoin olen itse kokenut uskon Jeesukseen niin hyvänä asiana kuin niissä puhuessani. On riemullista kutsua lähtemään elämän parhaaseen seikkailuun Jeesuksen kanssa. Elämään! Illan teemamme oli löydetyksi tulemisen äärellä. Miten monella meistä on vaille jäämistä. Kaipaamme jotain, jolle ei ole edes välttämättä sanoja. Kuulluksi ja nähdyksi tuleminen voi olla hyvinkin parantavaa. Illasta saatu palaute teki kiitollisen mielen Jumalalle. Joku oli löytänyt pienen pojan itsessään, joka kaipasi Isän syliin. Joku oli löytänyt Jumalan kokoisen aukon sydämessään. Jumala löysi lapsiaan. Kiitollisena odotan tulevia iltojamme.

Keneltä Sinä odotat apua. Joltain puhujalta, tilaisuudesta, vai mistä? Viime päivinä kiertäessä olen muistuttanut kuulijoita siitä, keneltä apu tulee. Kirurgin veitsi tai hoitajan instrumentit ei auta ketään vaan se kuka niitä käyttää. Samalla tavalla hengellisissä asioissa apu ei tule puhujalta tai edes rukouksesta, vaan Häneltä kenestä puhuja puhuu ja ketä rukoillaan. Kun siinä tietoisuudessa olemme tilaisuuksissa tai kotona rukouksessa uskon, että Jumala voi toimia. Ei meitä kukaan rukoilija tai puhuja paranna vaan ainut parantuminen meillä on Jeesuksen verihaavojen kautta. Hänen haavojensa hinnalla olemme pelastetut ja parannetut. Jeesus sanoo: Ilman minua te ette saa aikaan mitään. Mitä enemmän pystymme olemaan vain Hänen varassaan, sen enemmän Jumala voi ilmestyä elämässämme. Ristin sanoma kokonaisuudessaan on voimamme. Siinä on ainut toivomme ja se toivo ei ole turha, vaan on tänäänkin Sinua kantamassa.

Nuorena olen kirjoittanut ja laulanutkin paljon. Hukassa olleet lahjat pikkuhiljaa alkaa tulla esille. Ajoin Helsingissä moottoritieltä kehä 1:lle kun sydämeeni alkoi tulla sanoja ja säveliä. Saa nähdä kuka sen sovittaa? Olkoon sen Sanat Sinulle lähettäjäni rohkaisuna siitä, että Jumalan aika elämässäsi ei ole ohi. Ei Hän ole unohtanut Sinua. Ei Hän kadu kutsumistaan kohdallasi. Vielä on lupaukset voimassa, mitä Hän on Sinulle puhunut. Vielä Jumala voi ilmestyä elämäsi kipeisiin kysymyksiin. Vielä Hän voi parantaa. Jumala on yhä! Jumalan aika on nyt! Hän ei kulje ohitsesi. Meillä on elävä Jeesus. Jumalan hyvä suunnitelmansa kohdallasi ei ole ohi tai menetetty, vaan vielä on
aika. Suurin ihme on pelastus, mutta Hän voi tehdä muitakin arjen ihmeitä auttaakseen meitä:

Ihmeitten aika ei ole ohi koska Sun ihmeesi ain yhä on. Armosi aika ei ole ohi, koska
Sun armosi ain yhä on. Ristisi aika ei ole ohi, koska sen sanoma ain yhä on. Veresi aika
ei ole ohi, koska Sun veresi ain yhä on. Sanasi aika ei ole ohi, koska Sun Sanasi ain yhä
on. Lupaukses aika ei ole ohi, koska Sun lupaukses ain yhä on. Rakkautes aika ei ole ohi,
koska Sun rakkautes ain yhä on. Rukouksen aika ei ole ohi, koska Sä Herrani rukoilet
ain. Ihmeitten aika ei ole ohi, koska Sä Jeesuksein ain elät ain.