Helmikuu 2012

Viime päivät ovat olleet merkittäviä päiviä. Uusi Viini yhtyeen kanssa kiertue ja yhdessäolo jätti sydämeen siunatun jäljen. Messiaanisten juutalaisten kanssa ollessa tunsin olevani kotona –vihdoinkin. Kiitos jos muistat heitä rukouksin. Jos Jumala suo ja kaikki menee niin kuin olemme kokeneet he tulevat Suomeen aloittamaan palvelutehtävää Sataman Valon kautta, joka auttaa erityisesti Jumalan omaisuuskansaa.

Kiertueen aikana sain nähdä miten Jumalan siunaus oli mukana kun heitä autoimme. Tärkeä rukousaihe meille. Siunataan heitä ja heidän palvelutehtävää ja rukoillaan Isän tahdon tapahtumista heidän kohdallaan. Että kaikki asiat järjestyisi Isän tahdon mukaan.

Viime aikoina olen paljon kiertänyt anteeksiantamuksen teemalla. Katsoin Hilja Aaltosta TV-7:ssa ja hän puhui siitä, miten herätys alkaa yksinkertaisesta sanomasta. Samassa Jumala näytti sydämelleni maatamme koskevan näyn:

Anteeksiantamuksen aalto levisi koko suomen ylle ja seurakuntiemme ylle. Siinä näyssä ymmärsin, että me uskovat annoimme kaikki anteeksi, mutta saimme myös kaikki anteeksi. Olimme kaikki kiitollisena polvillaan. Hiljaa. Maailman ihmiset tulivat ihmettelemään, mitä uskoville ja seurakunnille on tapahtunut kun he niin rakastavat toisiaan. Se kutsui uusia ihmisiä seurakuntiin ja Jeesuksen luo tuli paljon uusia lapsia. Ajattele, mitä tapahtuisi jos ihan oikeasti saisimme kaikki kaiken anteeksi ja vapautuisimme kaikesta katkeruudesta. Herätys! Rukoillaan anteeksiantamuksen armoa Suomen kansalle. Ja tervettä vapauttavaa katumusta.

Meitä on monia rikottu paljon ja muistathan sen ettei anteeksi antaminen tarkoita väärän teon hyväksymistä. Jeesuskin vihastui vääryyteen, eikä todellakaan ollut silloin kohtelias. Anteeksiantamus on paljon suurempi asia. Rikkoja on vankilassa ja me olemme vanginvartijoita. Eli vangittuja itsekin. Pitkään jatkunut anteeksiantamattomuus sitoo ihmistä yllättävän paljon ja lähtee kasvattamaan sydämeen katkeruutta ja kaunaa. Siitä onkin helppo jatkaa pahan puhumisella ja sitä tuntuu liikaa olevan seurakunnissa ja meidän liian monien yllä. Jeesuksen veri poistakoon Sinunkin päällesi sanotut kaikki pahat sanat.

Anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Niin paljon kuin uskallamme antaa anteeksi, niin paljon saamme siis itsekin. Omassa elämässäni on paljon asioita, missä olen rikkonut Jumalan tahtoa ja lähimmäisiäkin. Kovin korkealta en näistä asioista puhu ja ymmärrän tuskan, mikä on kun meitä on satutettu, mutta ymmärrän tuskan mikä jää syyllisyydestä entisistä asioista. Jos Sinä tai minä ollaan kaduttu tekemisiämme tai vääriä ajatuksiamme Jumalan ja ihmisten edessä, ei niistä olisi syytä tuntea enää syyllisyyttä. Se vie häpeään ja sitoo meitä.

Roo.12:17 Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten edessä. 18. Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa.

Ne asiat, mitkä on sovittu ja anteeksi pyydetty Jumalan ja ihmisten kesken. Jumala, taivaallinen Isämme on siinä mielessä huonomuistinen, vaikka muistaa ja tietää kaiken. Ikävä kyllä ihminen ei ole aina armollinen niinkuin Hän. Kristuksen sovitustyön kautta Hän katsoo meitä ja rakastaa. On tyhmää piiloutua syntien kanssa, kun kaikkki on jo sovitettu. Olen itse ajatellut, että kaikkein vaikeinta on antaa itselle anteeksi. Omat virheet vaikuttaa niin moniin asiohin pitkäänkin.

Mieleeni nousee tässä vahvasti sana Sinulle, joka koet olevasi piloilla, rikki ja väsynyt. Jumala voi tehdä Sinusta uutta astiaa käyttöönsä. Elämäsi voi olla uuden edessä ja synnytystuskat voivat olla kovinkin suuria. Saatat olla pettynyt miten elämäsi on mennyt ja ne sitovat Sinua jopa masennukseen ja epätoivoon. Muistathan, että Jumalan käsissä ei mikään mene pilalle, niin etteikö Hän voisi sitä korjata. Meidän rikkinäisyytemme tai epäonnistumisemme eivät Hänelle ole ongelma, vaan Jeesuksen ristintyö saa kaiken uudeksi. Suurimmat epäonnistumiset Jumalan käsissä voi kääntyä valtaviksi siunauksiksi. Siksi ethän vaivu epätoivoon omasta tai läheisesi elämästä. Jumala voi luoda rikkoontuneesta uutta.

Jer.18: 1. Sana, joka tuli Jeremialle Herralta ja kuului: 2. ”Nouse ja mene alas savenvalajan huoneeseen; siellä minä annan sinun kuulla sanani.” 3. Niin minä menin alas savenvalajan huoneeseen, ja katso, hän teki työtä pyöränsä ääressä. 4. Ja jos astia, jota hän valmisti, meni pilalle, niinkuin savi voi mennä savenvalajan käsissä, niin hän teki siitä taas toisen astian, miten vain savenvalaja näki parhaaksi tehdä.

Jumala luo uutta!