Lokakuu 2006

Ps.34:19 Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, hän pelastaa ne joilla on murtunut mieli.

Kiitos rukouksistasi ja tuestasi. Sitä olen tarvinnut ja varmasti tarvitsen eteenkinpäin. On tapahtunut paljon viime kirjeen jälkeen. Savonlinnassa tapahtuu uutta, jota täällä ollaan odotettu vuosia. Neljä vuotta sitten vein seurakuntaamme ajatuksen matalan kynnyksen paikasta keskellä kaupunkia. Tiloja etsittiin, mutta nyt sanon kiitos Jumalalle ettei se ovi silloin auennut. Viime kevään elämä voittaa tapahtuman jälkeen minut kävelytettiin satamassa sijaitsevaan 120 neliön tilaan ja pyydettiin käynnistämän ”särkyneiden majataloa”, ”olohuonetta” keskelle kaupunkia. Avain annettiin minulle käteen ilman pyyntöäni.

Siitä lähti rukous paikan puolesta. Nyt viime kirjeen jälkeen tiloihin on alkanut tulla lahjoituksia. Kaikki on valmiina. Ei ole kuin tarvinnut hiljaa ihmetellä Jumalan suuruutta. Tilojen nimeksi on annettu Sataman valo. Syyskuussa jo siellä aloitetaan kahvilatoimintaa. Siihenkin on jo ihminen. Lasten Rangertoiminta on jo alkanut siellä. Tiloissa kokoontuu postimerkkikerho sekä fotokerho. Miesten kerhoja on alkamassa siellä. Aamut aloitamme rukouksella jonne kaikki ovat tervetulleet. Naisten kahvilailtoja on sinne suunniteltu. Kristityt liikemiehet Savonlinnasta aloittavat siellä kerran viikossa aamunsa rukouksessa. Sielunhoitopalvelulle on tilat takahuoneessa, johon on myös jo ihminen. Uskova terapeutti aloittaa vastaanotot tiloissa. Ym. ym. Kalenterissamme on jo siis varauksia paikasta.

Kaikista tärkein kuitenkin on se että ohikulkija voi johdattua Sataman Valoon ja saamme kohdata niitä, joille kirkon kynnys on liian korkea. Koko toiminta on seurakuntia tukevaa toimintaa. Tällä hetkellä yhteistyötahoja neuvotellaan. Rukouksemme on että Savonlinna-Säämingin seurakunta, Helluntaiseurakunta sekä myös KRS olisivat sitä mahdollistamassa. Myönteistä suhtautumista on tullut. Siihen pyydänkin rukousta. Jeesuksen veren suojaa koko Sataman valon tiimille.

Paavali kirjoittaa Fil.4:13 Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa. Rukous siitä, että se mikä on Hänestä vahvistuisi Sataman valon vastuutiimissä. Että kestäisimme vastustuksen, jota on tullut. Että Hän vahvistaisi meitä siihen tehtävään mikä kenellekin on tarkoitettu.

Vaikka paikka ei ole ollut edes vielä virallisesti auki sinne on kävellyt niitä ihmisiä sisään, joita en ole kirkossamme nähnyt. Heitä on kiinnostanut mitä siinä on. Valo on kutsunut katsomaan. Siinä kahvikupin ja herkkujen ääressä keskustelu on pian mennyt uskon asioihin. Olen yllättynyt miten valmiita he ovat olleet kuulemaan. ”Tulen kuuntelemaan, kun puhut seuraavan kerran ja tulen tänne Sataman valoon käymään uudelleenkin” on kuulunut lähtiessä. Eräs katsoi minua ja tuumasi että usko on varmaan hyvä juttu, koska olen niin onnellisen  näköinen. Olin juuri katsonut peiliin ja ajatellut miten kurjan näköinen olen. Se vahvisti minua siitä, että Kristus meissä kirkkauden toivo. Ei minun tarvitsekaan olla itse se valo, loistaa omaa osaamista tai erinomaisuutta. En sitä itsessäni ole. Enkä haluakkaan. Voin vain rukoilla, että minusta heijastuisi hitusenkin Hänen valoaan ja iloaan – sanoma toivosta.

Siinä kupposen äärellä olen tuntenut tekeväni juuri evankelistan työtä. Sen ei aina tarvitse olla puhumista pöntöstä, vaan olemista siellä missä on niitä, joille evankeliumi ei ole vielä löytynyt. Toki kierrän pyynnöistä edelleen, mutta tämä mahdollistaa sen, että olen välillä myös kotona. Matkalaukun ehkä kerkeäisi purkamaankin välillä…. Koen olevani nyt tilanteessa, jossa tarvitsen todella rukousta ja Jumalan tahdon ymmärtämistä.

Mark. 4:21 Jeesus sanoi: ”Ei kai lamppua sitä varten tuoda huoneeseen, että se pantaisiin vakan alle tai vuoteen alle? Lampunjalkaanhan se pannaan!

(K.38) Ps.135:5,6 Sillä minä teidän, että Herra on suuri, ja meidän Herramme korkeampi kaikkia jumalia. Kaiken, mitä Herra tahtoo, hän tekee, sekä taivaassa että maassa, merissä ja kaikissa syvyyksissä.

Muutamia viikkoja sitten käytimme äitini kanssa kiinteistövälittäjän arvioijan vanhempieni mökillä. Eräs pariskunta oli kiinnostunut mökistä. Kun olemme keskustelleet mökin hinnasta, on kuulunut kaikuja siitä, ettei se ole  minkään arvoinen. Halpa, vanha arvoton paikka. Itselläkin on ollut juuri sellainen olo. Kiinteistövälittäjä tutkittuaan mökkiä ja tonttia tuumasi: Hyvässä kunnossa. Arvokkaalla paikalla lähellä Savonlinnaa. Paljon isoja puita. Rauhallisella paikalla. Hän arvioi hinnan 30.000 € arvokkaammaksi kuin mitä muut olivat sanoneet – tai minäkin ajatellut.

Mökin kuistilla seistessä ihmettelin ja kiitin Jumalaa siitä päivästä. Oli kuin Jumala olisi asettanut arvottomuuteni tilalle terveen ihmisarvon ajatuksen. Miten  monella meistä on se tilanne, että meitä arvioidaan menneisyytemme, vaillinaisuutemme takia alhaiseksi, arvottomaksi. Tarvitaan ehkä joku, joka mittaa arvomme oikein. Ehkä se on ulkopuolinen, johon ei vaikuta entiset elämämme töppäilyt. Hän näkee ehkä sen, mitä se kuuluisi olla ennen kuin synti ja maailma on arvomme rikkonut. Jumala tulee meidän arvottomuuteemme sanomaan: Olet arvokas minun silmissäni. Se ei ole ylpeyttä, joka tulee usein siitä kun yritämme ansaita arvoamme, vaan se on totta. Tänään. Olet arvokas. Sellaisena kuin olet. 1Moos.1:27 Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa. Jumalan kuvaksi hän hänet loi. Mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

Ps.139:13,14 Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme ja kiitän sinua siitä. Ihmeelliset ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.

Kun Jumala Pyhän Henkensä kautta tulee meidän arvottomuuteemme, tämäkin Sana on totta. Olemme jokainen Jumalan ihmeitä, luotu Hänen kuvakseen. Synti on meitä kuitenkin rikkonut niin ettemme elä Raamatun Sanaa todesta. Siksi Jeesus on lähetetty vapauttajana arvottomuuteemme. Hänen haavoissa meillä on pelastus ja parannus. Siihen minkä synti on rikkonut. Syntiin mitä itse olemme tehneet ja mitä meitä kohtaan on tehty. Muista rakas lähettäjäni: Olet arvokas Jumalan silmissä.

Room.8:31 Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? Hän puolustaa Sinua ja asettaan Sinut ja minut siihen paikkaan mikä kuuluu. Heittäydytään Hänen rakkauden varaan. Siunaus on ennalleen asettamista Isän tahtoon ja suunnitelmiin. Palauttamista vaikka vääriltäteiltä ja poluilta Hänen tahdossaan kulkemaan ja olemaan. Oikealla paikalla on lepo ja rauha.